PumpaBob Ökodesign és Gyorsulási Verseny- 2013.06.13.

Dénes Bernáth, 2013. júl. 21. 12:05
Pakolással kezdődött ez az izgalmasnak ígérkező délután. A gyerekek segítettek egy helyre hordani a sok-sok felhasználható hulladékot, így legalább szemrevételezhették az alapanyagokat.

Ugyanis újrahasznosított anyagokból kellett járművet készíteniük.

Adott egy gördeszka (jelen esetben 7, a hét csapatnak), és gördeszkánként kettő vécépumpa. Ez az alternatív közlekedési eszköz.

Volt még ott rengeteg újrahasznosításra váró hulladék: doboz, karton, műanyag zacskó, tojástartó, tejes doboz, pukkasztgatós csomagoló anyag, parafa dugó...

és egy csodaszer, a Makedo. Ez egy rögzítési mód, két felületre átlyukasztással feltéve, majd ezeket összedugva lehet egymáshoz rögzíteni két bármit. Ragasztót, és egyéb rögzítő anyagot a csapatok nem használtak. Marad tehát a sokféle anyag, és a fantázia.

Úgy éreztük még ez sem szabott határt az alkotásoknak, csodálatos karosszériák születtek a megadott két óra alatt. Volt guruló trón, száguldó Lada, rakéta designos versenyautó, első csomagtartós jármű, zárható ajtajú Cadillac,...

Már csak a végső próba, a gyorsasági verseny hiányzott. Ragyogóan helytállt mindegyik típus, mi meg nem tudtunk betelni a lázas arcokkal, és az egymásnak teljes testtel drukkoló csapatokkal.

A zsűri három díjat adott ki, a legötletesebb, a legjobb PUMPABOB-járgánynak, illetve különdíj járt a legkisebbeknek, akik a nagyokéhoz hasonló kreativitással és kitartással csinálták végig ezt a vidám délutánt.

2013.06.13.PumpaBob


Comments