Makedo-foglalkozás 2013.02.20.

Dénes Bernáth, 2013. febr. 23. 23:45   [ 2013. febr. 23. 23:47 frissítve ]

Foglalkozásunk ezúttal egy nagyon különleges közösségépítő és egyben újrahasznosítás fontosságára nevelő játékra, a Makedora épült. Eredetileg ugyan 2013.02.13-ára terveztük ezt a foglalkozásunkat, ami így a farsangi időszak közepére esett volna, de mivel ezen a héten tartották az iskolai farsangi ünnepséget is a Bem József iskolában, így a pedagógusok kérésére elhalasztottuk egy héttel.

Ennek megfelelően kissé módosítottuk az eredetileg kitűzött célt, és elsősorban játékokat készítettünk a gyerekekkel, hiszen a maszkok és jelmezek így nem jelentettek volna igazi motivációt.

Ahogy megérkeztünk, és beléptünk a terembe, kissé furcsán néztek ránk a gyerekek, hiszen nem nagyon tudták elképzelni, mit is kezdjenek az általunk odahordott „szeméttel”. Egy rövid magyarázat és a kedvcsinálóként általunk készített bemutatódarabok megvizsgálása után gyorsan megszerveződtek a csoportok. Voltak, akik házat, mások maszkokat, volt  aki bunkert, és sokan voltak, akik robotot kezdtek el készíteni.

A kezdeti lelkesedés feszült koncentrálásba és tervezésbe csapott át, hiszen pillanatok alatt kiderült a gyerekek számára, hogy nem olyan egyszerű egy test, vagy épp egy ház megépítése. És főképp nem az, ha csak tejfölös dobozt és pillepalackot használunk csupán.

A kezdeti lendület kitartott 2 és fél órán át. Sőt, tartott volna tovább is. De a tanórák tovább folytatódtak.

A gyerekek öröme mellett a pedagógusok lelkesedését is jó volt látni. Ők is rengeteg lehetőséget láttak a Makedoban, és önként belefolytak a foglalkozásba, majd azon kaptuk magunkat, hogy a tanári asztal is tele volt feldolgozásra váró hulladékokkal.  Reméljük az általunk ott hagyott alkatrészek további foglalkozásra ösztökélik majd a gyerekeket és a tanárokat egyaránt. 

Makedo a Bem Iskolában 2013.02.20.


Comments