Főoldal‎ > ‎Repertoár‎ > ‎ÖKO-FOGLALKOZÁSOK‎ > ‎

KözösPolc

Közösségépítő akció gyerekeknek

Nem csak a PET-palackot és az üdítősdobozt lehet újrahasznosítani.

Ha meguntad a játékodat, a könyvedet, a mesedvd-t vagy cd-t, kinőtted az egyébként még szép ruhádat, vagy esetleg egy számítógép is hever valahol a sarokban, és még teljesen jól működik, nektek felesleges, másnak meg esetleg jól jönne, akkor tedd föl a polcra. Cserébe levehetsz valamit, ami neked kell. Egy áruért egyet vehetsz cserébe, hiszen a fölöslegesnek nincs gyakorlati értéke, a hasznos viszont rendkívül sokat érhet. Neked. Ezért itt nem számít a méret.  Azt vedd el, amire tényleg szükséged van, és azt tedd fel, ami már valóban nem kell. Arról nem beszélve, hogy ezzel segíthetsz azokon, akiknek esetleg nem telik olyan dolgokra, amire nektek szerencsére igen.

 

Arról, hogy hova teszed ezeket a tárgyakat, mi gondoskodunk. Kartonból készült környezetbarát polcokat adunk nektek, hogy minél több játék, könyv, tárgy cserélhessen gazdát, hogy újra használják, olvassák, nézegessék őket.

 

Fókusz:

Mi a fölösleges? Mi a hasznos? Mi a szükséges? Mi az elengedhetetlen?

Cél:

Fejleszteni a gyerekek szociális érzékenységét, felhívni a figyelmüket arra, hogy egy kicsi odafigyeléssel, egy aprócska gesztussal szebbé, jobbá, boldogabbá tudjuk varázsolni a környezetünket.

 

Fejlesztett terület:

Szociális kompetencia, érzelmi intelligencia, közösségi szerepvállalás, érzékenyítés

 

Foglalkozás kiegészítésként ajánljuk!

Comments