Főoldal‎ > ‎Repertoár‎ > ‎ÖKO-FOGLALKOZÁSOK‎ > ‎

Alternatív közlekedés

               Játékos foglalkozások óvodás és kisiskolás gyermekek részére  

A foglalkozások során az alternatív közlekedés fontosságára hívjuk fel a figyelmet, kiemelve ennek környezeti tényezőit. Részleteket az alpontokban találja!

Fókusz:

Mik a biztonságos alternatív közlekedés alapjai?

Cél:

Az alapvető KRESZ-szabályok mielőbbi elsajátítása, táblák jelentésének megismerése, a közlekedési helyzetekben való eligazodás segítése.

Fejlesztett területek:

Szociális kompetenciák, mozgásfejlesztés, kreativitás, közlekedési szabályok ismerete, anyagismeret, manuális érzék, egészséges életmód

 

1.1         Alapvető KRESZ-ismeretek gyerekeknek

A KRESZ-szabályok készségszintű elsajátítása, tudatosítása a gyermekekben játékos formában.

A kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó KRESZ-ismeretek és táblák bemutatása után társasjátékokon, szituációs helyzeteken, drámajátékokon keresztül tudják a gyerekek elmélyíteni az ismereteiket.

 

1 óra

1.2         Kerékpár-oktatás

A kerékpár az egyik legjobban használható alternatív közlekedési eszköz a városi közlekedésben. De használata nem jár veszélyek nélkül. Fontosnak tartjuk azt, hogy a gyermekeket már egészen korán megtanítsuk a biztonságos közlekedés alapjaira, hogy fiatalként és felnőttként felelős szereplői legyenek a városi közlekedésnek.

Segítőink pedig készek megtanítani a kisebb gyerekeket kerékpározni.

 

igénytől és képességtől függő (1-3 óra)

1.3         ReCikli KRESZ-Park

Hulladékok újrafelhasználásával készítünk közlekedési táblákat, lámpákat. Ezeket úgy csináljuk meg, hogy egy mobil KRESZ-parkot hozhassunk létre, ahol a gyermekek biztonságos, játékos körülmények között sajátíthatják el a közlekedési szabályok alapjait.

 

min. 2,5-3 óra

 

A három foglalkozás természetesen egyben is megrendelhető!

Comments