Csacsipajti

Csacsipajti

Azok az intézmények vagy magánszemélyek, akik ajánlják előadásainkat másoknak - és az ajánlást megrendelés is követi -, Csacsipajtik lesznek, és sorsoláson vesznek részt, ahol a nyeremény: egy ingyenes előadás!

Ha érdekel ez a lehetőség, akkor töltsd le a mellékletekből a Megrendelőlapot, és az Ajánló mezőbe írd be a saját vagy az intézményed nevét, vagy egyszerűen csak kérd meg az érdeklődőt, hogy hivatkozzon rád/rátok.

A sorsolást 2010. december 6-án tartjuk, és egy egyeztetett időpontban teljesítjük.
A győztest természetesen értesítjük.


Csacsifogat

Ha több intézmény, közösség vagy család összefog jelentős kedvezményeket tudunk biztosítani.

Nézzünk egy példát:


Példabeszéd, hogyan jutott el a Szamárfülprojekt Kancsaliba


Kancsaliban van a Holló Jankó Óvoda és Könyvtár, ahol nagyon megtetszett az óvónőknek A brémai muzsikusok ajánlója az interneten, ráadásul a láposlaposi óvónők már javasolták is ezt az előadást nekik, mert náluk már jártak a Szamárfül Projekt művészei, és igen megnevettették a nagyérdeműt!

Tudni kell, hogy Kancsali egy icipici falucska - még a térképen sincs rajta -, és ezért elég kevéske gyermek van az óvodában. De az óvónők elhatározták, hogy bizony ők megnevettetik a közelgő Galagonya-virág Ünnep alkalmából az ő kedves porontyaikat, és meghívják a hírös-nevös Szamárfül Projektet.

Így is lett. Háromszor általbucskáztak a fejükön, gyorsan megfújgálták az ujjbegyeiket, aztán villámsebesen legépeltek egy elektronikus levelet, melyben érdeklődnek az előadás iránt, hogy milyen feltételekkel, mikor, mennyiért jönnének el hozzájuk a színészek, és elküldték azt a szamarfulprojekt@gmail.com email címre.
No, mire hármat pislantottak, már meg is jött a válasz, hogy minden időpont és feltétel jó, és ez bizony 20 fabatkájuk bánja majd!

Nagyon megörültek az óvónők, hogy ilyen hamar megérkezett a válasz, ott sürögtek forogtak a számítógép körül még a dadusok meg a konyhásnénik is, csak hogy először ők láthassák, hogy mit válaszoltak a művészek. De ugyancsak elkeseredtek, amikor meglátták az összeget.

- 20 fabatka! Akkor minden csöppségnek fél fabatkájába kerülne az előadás! Ejnye, a teringettét ezeknek a csepűrágóknak! Hát, min élnek ezek, sajtos-tejfölös lángoson meg túrós lepényen, hogy ilyen nagyon felhúzta a Jóisten az ő orrukat! - bosszankodtak egy darabig.

De aztán gondolták, hogy megkeresik a szomszédos - a Kóperenciás-patak túloldalán fekvő -  Fancsaliban lévő  Vitéz János Óvoda pedagógusait, hogy mit szólnának, egy kis együttműködéshez.

A vezetőóvónő, a Világszép Mónika, akinek tarkóján - azt rebesgették a gyerekek - a Nap ragyogott, a Hold meg örökké mosolygó szája egyik szegletében kelt a másikban nyugodott, no,  szóval ez a Világszép Mónika felpattant hegyikerékpárjára, és általkerűlt a patakon vele egyenest Fancsaliba. Ott hirtelen eszébe jutott, hogy mégsem illik üres kézzel menni vendégségbe, így megállt a Fancsali központjában a Trafikos Hajninál, és vett a gyerekeknek egy egész csomag lufit, hogy hagy játszadozzanak vele a kis lurkók. 

- 15 fabatka lesz! - mondta a Trafikos Hajni, és megcsodálta Világszép Mónika loknis vörösesszőke haját.
- Jaj, milyen sokféle színű lufi van benne! Tessék, itt a 15 fabatka! - mondta Világszép Mónika.
- Hogy lehet valakinek ilyen gyönyörű haja? - kérdezte Hajni.
- Azt mondják, hogy aki sokat nevet, annak erős és szép lesz a haja! És nuku dauer!!! Szia!

Ezekkel a szavakkal búcsúzott Hajnitól, és egyenesen az óvodába ment.

Ott
a csomag lufit odaadta a tátott szájjal bámuló gyerekeknek , akik most látták csak életükben először Világszép Mónikát, és addig azt hitték, hogy csak az ő óvónénijük lehet olyan szép, hogy tátott szájjal lehet csak figyelni őt. Mert azt a sok szépséget már nem lehet csupán a szemen keresztül befogadni, hanem ahhoz bizony már egy tágra nyitott száj is szükséges. Így a zsigerekig hatolhat ez a sok szépség.

Szóval Világszép Mónika egyenest az igazgatói irodába ment, és ott találta Csillagszem Gizikét, akivel együtt jártak a csodaszarvasi óvónőképzőbe, és nagyon jó barátnők voltak.

- Drága Gizikém! Mégis meg kellene nyerni magunknak ezeket a művészeket, mert
  1. igencsak képességesnek tartják őket a láposlaposiak is, pedig azok, hát igencsak válogatnak, mint a skót a hugyos ribizliben,
  2. meg úgy szeretek nagyokat kacagni!
- Jól van, Mónika! Nagyon jó ötlet! Írjunk is nekik most rögtön!

Úgy is lett. Háromszor általbucskáztak a fejükön, megfújdogálták ujjbegyeiket, aztán megírták a levelet, amire három szempillantás múlva jött is a válasz. Ami így szólt:

Kedves Gizella és Mónika!

Természetesen lehet szó arról, hogy délelőtt Kancsaliban délután meg Fancsaliban játsszuk az előadást. Így némi kedvezményt is tudunk biztosítani. 15-15 fabatkába fog kerülni ez az óvodáknak.

Üdvözlettel,

Szamárfülek


Világszép Mónika és Csillagszem Gizike igen megörültek ennek a válasznak. Kitöltötték a Megrendelőlapot, ajánlóként megjelölték a láposlaposi ovit, akik karácsonyra egy ingyenes előadás nyertek.
Volt ott annyi kacagás, sikoltás, tánc és muzsika, hogy még a köztudottan rosszkedélyű, szomszédos hegytetőn lakó mormogok szája széle is felfele csavarodott.

Volt olyan szerzet, aki ismert egy embert, aki látott már mormogot mosolyogni.

No, én pont mellette álltam!Ha meggyőzött a mese, töltsd le a megrendelőlapot a mellékletekből!

Ha nem, akkor kérdezz!!

ĉ
Dénes Bernáth,
2010. febr. 22. 10:17
ĉ
Dénes Bernáth,
2011. aug. 22. 23:31
Comments